VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BÜTÜNŞEHİR YASASI DEVRİMİ

17 Aralık 2014

Ak Parti, yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basıyor. Meclis’e sunulacak ‘Bütünşehir’ yasası kapsamına ...

Ak Parti, yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basıyor. Meclis’e sunulacak ‘Bütünşehir’ yasası kapsamına Bolu’da alındı. Tasarının kabul edilmesi durumunda Bolu'da 3 belde kapanacak.

  Bütünşehir olarak adlandırılan sistemle büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak.

 AMAÇ HİZMETTE VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK

 Bu uygulamayla esas amacın, hizmet verimliliğini arttırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirtildi.

 Düzenlemeyle bütünşehir olacak 51 ilin içinde Bolu’da yer alıyor. Diğer şehirler ise şunlar; Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli,Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.    

 3 BELDENİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU 

 Tasarının kabul edilmesi ve Meclis’ten geçmesi durumunda Bolu’nun 3 beldesi; Karacasu, Taşkesti ve Gökçesu Belediyelerinin kapanması bekleniyor. Bu durumda Karacasu Belediyesi Bolu Belediyesi’ne, Gökçesu Belediyesi Mengen Belediyesi’ne, Taşkesti Belediyesi ise Mudurnu Belediyesi’ne bağlanacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.