VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK "ÖÇ ARACI"

13 Aralık 2014

Bolu için yaptığı çalışmalarla gündemden düşmeyen Büyük Birlik Partisi Bolu İl Teşkilatı yine çok konuşulacak ...

Bolu için yaptığı çalışmalarla gündemden düşmeyen Büyük Birlik Partisi Bolu İl Teşkilatı yine çok konuşulacak bir projeye imza attı. Daha önce hiçbir siyasi partinin kullanmadığı “Öç Aracı” ismini verdikleri bir proje ile Bolu halkının sorunlarını dinlemek için sokağa indiler. Bu uygulamanın Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu dile getiren BBP İl Başkanı Mahmut Alan “Bütün partiler böyle bir araçla halkın ayağına gitmeli. Yani buradaki problemin ne olduğunu sorup çözümünde ne olacağını halkın yanına giderek sorması lazım” dedi. Öneri ve Çözüm Aracı (Öç Aracı) ile çıktıkları ilk yer ise Sümer Mahallesi oldu. 

Haber: OĞUZ AKYÜZ

BBP İl Başkanı Mahmut Alan konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; 

Biz herkesten farklı bir şey yapmak istedin. Herkes il toplasını ilçe toplantını binasında yapıyor. Tabi bizde binamızda yapacağız ama ara ara imkanlar müsait olduğu vakit öneri ve çözüm aracımıza yani “Öç Aracımıza” binip belirli mahallelere girip buranın sorunlarını dile getirmeye çalışacağız. Öneri ve çözüm noktasında da belediyelerimize, valiliğimize ve çalışan insanlara yardımcı olmaya çalışacağız. 

“Cumhuriyet tarihin bir ilk”

Bu aracı bu yöntemi biz bulduk. Bu güne kadar hiçbir siyasi parti il toplantısını araçta yapmadı. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attık. Bu uygulamanın diğer partilere örnek olmasını istiyoruz. Biz bunun patentini aldık kimse kullanmasın demiyoruz. Bütün partiler böyle bir araçla halkın ayağına gitmeli. Yani buradaki problemin ne olduğunu sorup çözümünde ne olacağını halkın yanına giderek sorması lazım. Çünkü bu iş bir kişiden bekleniyor. Başkan gelsin başkan gitsin. Öyle değil. Yönetim gidip hem fikir olması lazım. Mesela biz şimdi aracımıza bindiğimizde bu problemlerin ne şekilde çözülebileceğinin önerinin çözümünü kendi aramızda tartışıp karar alacağız. Diğer partiler de bunu yapsın istiyoruz. 

“Bizler orkestranın bir parçasıyız” 

Trafiğe kapalı caddedeki açıklamamızdan sonra, Gölköy açıklamamızdan sonra, Mudurnu yolundaki açıklamamızdan sonra takip ettiğimiz kadarıyla Gölköy’e baktığımızda şuanda tertemiz. Motorlu taşıtlar artık caddede gezmiyor azaldı. Söylediğimiz kaldırımlar yapıldı. Bu anlamda da sayın valimiz başta olmak üzere, Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze hepsine buradan tek tek teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Biz Bolu olarak bir orkestrayız.Bizler bu orkestranın bir parçasıyız. Yani biz siyasi parti gözetmeden Bolu için yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bu orkestranın ahengi bozulmadan hep beraber bir araya gelerek Bolu’nun problemlerini çözmek istiyoruz. Kesinlikle parti çıkarı veya diğer partilerle uzlaşmama gibi bir siyasi anlaşımız yok. Dediğimiz gibi biz burada hep bir olacağız. Aynı kilimin desenleriyiz. Burada bir olacağız dir olacağız sorunları tek tek dile getirip çözeceğiz. Yetkililerimize de duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum. 

“Yetkililer talimat veriyor, çalışanlar dikkate almıyor”

Basın sayesinde sesimizi duyurabiliyoruz. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Mudurnu yolunu söyledik hemen yapıldı. Hem kaldırım yapıldı hem oradaki çukur yer yamandı. Şimdi burada da gördüğümüz üzere buradaki en büyük problem şu. Taşlar döşeniyor ama bitiş yerleri düzgün yapılmıyor. Şimdi en çok uğraşılan yeri yapıyorsunuz son basit olan işi yapmadığınız için dağılıp gidiyor. Çünkü birbirine geçmeli taşlar. Öndeki taşlar dağıldığı için geri kalanlar hep birlikte dağılıyor. Yollarımızdaki yamalar her zaman söylüyorum bu milletin parası. Yazıktır günahtır. Bu yamayı yaparken biraz daha dikkatli biraz daha mevsimine uygun bunu karayolları veya belediyemiz daha iyi bilir. Daha dikkatli yapmaları alt dolgu çalışmalarını güzel yapmalı. Bakıyoruz şuanda ben iddia ediyorum yama yapılıp göçmeyen yer yok. Yetkililerimiz bu konuda talimatını veriyor. Ama bunu çalışan arkadaşlar dikkate almıyor. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Gözümün önünde belediye talimat verdi ama yaklaşık 2,5 aydan beri bekliyoruz bu çalışan arkadaşlar gelip buraya müdahale etmiyor. Tabi ki onların işi de zor ama bir iş güzel yapa yapa giderse bunun sonucu da güzel olacaktır. Sen yarım yamalak yaparsan böyle devamlı geriye dönersin yapmak için. Bu konuda ben belediye çok hassas ama çalışanlarına biraz daha disiplin versin istiyoruz.

2 yorum yapılmış
  • Muhsin
    12 Aralık 2014 • 13:00
    Herşey bir ilkle Başlar helal olsun. Başarıların devamını dilerim.
  • harun karli
    12 Aralık 2014 • 13:00
    Başkanim sizin bu projeyi tanju bey yillardir yapiyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.