VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

12 Aralık 2014

Bolu’da dün 300 lise öğrencisinin futbol karşılaşması sonrasında kavga ettikleri öğrencilerin okullarının basmak istemesi ve ...

Bolu’da dün 300 lise öğrencisinin futbol karşılaşması sonrasında kavga ettikleri öğrencilerin okullarının basmak istemesi ve öğrencilerin İzzet Baysal Caddesi’nde yürüyüş yapmaları üzerine olayı incelemeleri için 2 müfettiş görevlendirildi.

 Bolu Valiliği’nde yapılan yazılı açıklamada, İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okulları arasında oynanan futbol karşılaşması sonrasında çıkan olaylarla ilgili inceleme başlatıldı. 300 öğrencisinin maç sonrasında kavga ettikleri öğrencilerin okullarına doğru yürüyerek taşkınlık yapmaları üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden iki maarif müfettişi görevlendirildiği ifade edildi.

FUTBOL KARŞILAŞMALARI İPTAL EDİLDİ

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Olayın, İlimizde iki lise arasında oynanan futbol karşılaşması sonucunda alınan mağlubiyet sonrası mağlup olan lise öğrencilerinin kendiliğinden gelişen kısa süreli bir eylemi olduğu anlaşılmış, kısa süre içinde kolluk kuvvetleri tarafından dağılmaları konusunda ikna edilerek herhangi bir taşkınlığa meydan verilmeden dağılmaları sağlanmıştır. Konu ile ilgili olarak gerekli incelemeleri ve gerektiğinde soruşturmayı yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden iki maarif müfettişi görevlendirilmiştir. Ayrıca İlimizde düzenlenen liseler arası tüm futbol karşılaşmaları Valiliğimizce iptal edilmiştir. Gerek okullararası müsabakalarda ve gerekse şehrimizi temsil eden takımların müsabakalarında centilmenlik ve rakibe saygının, yenmek kadar yenilgiyi de doğal karşılamak ve hazmetmek, daha iyi olmak için daha çok çalışmaya teşvik kaynağı olarak görmek gerektiğinin sadece öğrencilerin değil, tüm sporseverlerin bilmesi ve kabullenmesi gereken bir gerçek olduğu, okullararası müsabakalarda bu tür olaylara fırsat verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

3 yorum yapılmış
  • bolulu
    11 Aralık 2014 • 13:00
    bende oradaydım hiç bir polisin bi olaya faydası olmadı tamamen yalan doğruları konuşun nerde bu polisler ve neye yarıyolar karaçayırdan nereye kadar birbirlerini kovaladılar hiç ayrılmadan tamamen yalan
  • ...
    11 Aralık 2014 • 13:00
    suçlu öğretmen ve okul müdürleriymiş işte siz kararı vermiştiniz zaten ne gerek var soruşturmaya falan pehh...
  • Mustafa Gül
    11 Aralık 2014 • 13:00
    Türkiye'de iyi ve kötü olan herşeyden HÜKÜMET sorumludur.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.