VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SAVCI ÖZ DURUŞMAYA KATILMADI!

11 Aralık 2014

Hakkında Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehdit davası açılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, bugün ...

Hakkında Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehdit davası açılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, bugün Düzce 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya katılmadı.

Düzce Cumhuriyet Savcılığı tarafından, 17 Aralık soruşturmasını gerekçe göstererek döneminin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'nde istinat edilen hakaret ve tehdit suçlarından yargılanmak üzere kamu davası açmıştı.Bugün Düzce 1.Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00'da başlayacak duruşma için Düzce'ye gelmesi beklenen Zekeriya Öz, mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Düzce Adliyesi önünde polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı duruşma için basın mensuplarının beklemesi boşa çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın avukatı Ali Özkaya Düzce'ye gelerek duruşmaya katılırken, Zekeriya Öz'ün 20 Aralık 2014 tarihine kadar izin istediği ve görev yaptığı Bolu'da ifadesini vereceği iddia edildi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kamuyounda Ergenekon, Balyoz ve 17 Aralık soruşturmalarının savcısı olarak bilinen halen Bolu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Zekeriya Öz hakkında kendisine ait Twitter hesabından 17 Aralık soruşturmasını gerekçe göstererek dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiası ile ilgili olarak Düzce Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda isnat edilen hakaret ve tehdit suçlarından 23 Ekim 2014 tarihinde Türk Ceza Kanunu 125/1, 125/3-a, 126, 43/1, 53, 106/1 53.maddelerinden yargılanmak üzere iddianame düzenlenmişti.

Düzce 1.Ağır Ceza Mahkemesi Zekeriya Öz hakkında düzenlenen iddianameyi kabul etmiş ve ilk duruşma için bugüne tarih verilmişti.

Kaynak:www.duzceninsesi.com.tr

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.