VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BBP İL BAŞKANI'NDAN 'MEMOŞ'LU BEDELLİ AÇIKLAMASI

3 Aralık 2014

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, bedelli askerlikle ilgili çektiği video ve ...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, bedelli askerlikle ilgili çektiği video ve yaptığı açıklamalarda Türkiye’yi salladı. Ulusal gazetelerin manşetlerine oturan Mahmut Alan’ın, “18 bin lira verdim erkekliği satın mı aldım diyecek memoşlar? Bizim şimdi mehmetçik var, bunlar da memoş oluyor bu duruma göre" sözleri hem tepki çekti hem de beğenildi.

Sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından yaptığı video paylaşımlarıyla gündemi sallayan BBP Bolu İL Başkanı Mahmut Alan, şimdi de bedelli askerlik konusunda yaptığı açıklamayla ortalığı salladı. Aracında ilerlerken cep telefonuyla bedelli askerliği değerlendiren Alan, “Şimdi bu bedelli askerliği çıkarttılar hem komik, hem de acı şeyler yaşıyoruz. Komik olan şu; mesela öncekiler kazıklandı, 30 bin lira verenler kazıklandı şimdi. Düşürdüler 18 bin liraya, bari çıkarın 30 bin liraya da daha önce 30 bin lira veren arkadaşlar üzülmesin, kazıklanmasın. Acı olan durum da şu; yani düşünsenize bir savaş çıksa ne diyecek bu bedelli askerlik yapanlar, ya kusura bakmayın biz savaşamıyoruz çünkü silah tutmasını bilmiyoruz, askeri eğitim almadık, biz savaşa katılmıyoruz mu diyecek? Düşman da şey diyecek değil mi siz bedellisiniz, pardon ya biz size dokunmuyoruz mu diyecek. Düşman geldiğinde bedelli de tanımaz, bedelsizi de tanımaz” diye konuştu.

“BİZİM MEHMETÇİK VAR, BUNLAR DA MEMOŞ OLUYOR”

18 bin TL ödeyerek bedelli askerlik yapacak olanlara ‘memoş’ benzetmesinde bulunan Mahmut Alan, “Bu vatanın evlatları bir bedel vermiştir o da canlarıdır, kanlarıdır, herkesin gerekiyorsa bu bedeli vermesi lazım ki bu toprak parçasının adı vatan olsun. Öyle yok bedavadan "Benim param var ben askerlik yapmıyorum". Birileri kendine rant sağlayacak diye, kendi açıklarını kapatacak diye bedelli çıksa bile halkımızın rağbet etmemesi gerekiyor. Bir erkeğin erkek olabilmesi için askerliğini yapması lazım. Bedelli, yani 18 bin lira verdim erkekliği satın mı aldın diyecek memoşlar? Yani bizim şimdi mehmetçik var, bunlar da memoş oluyor bu duruma göre. Bedelli çıksa bile halkımızın bedelliye rağbet etmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Alan, bu paylaşımından sonra ulusal medyada manşetlere otururken, birçok kişi ateş püskürdü. Çoğu kişi de Mahmut Alan’a destek verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.