VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİBÜ'DE ÖĞRENCİLERİN KAPALI DURAK İSYANI

3 Aralık 2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, sosyal medyada kapalı otobüs durağı için tek yürek oldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, sosyal medyada kapalı otobüs durağı için tek yürek oldu. İsyan bayrağı açan öğrenciler özellikle Vali Ahmet Zahteroğulları’nı twit yağmuruna tutarak, “Tek istediğimiz sıcak ve kapalı bir durak. Vali Bey donuyoruz. Bolu’nun ekonomisini donduruyorsunuz” diye seslendiler.

 

HABER: MURAT ÇELİK

 

Kış aylarının en sert yaşandığı kentlerden biri olan Bolu’da yaklaşık 25 bin üniversite öğrencisi eğitim görürken, otobüs duraklarında soğuk havada beklemekten sıkılan öğrenciler sosyal medyada harekete geçti. Sosyal paylaşım sitesi twitter hesaplarından örgütlenen öğrenciler, “#Aibülüleredurakistiyoruz” diye grup açtı. Binlerce üniversite öğrencisi başta Bolu Valisi Ahmet Zahteroğlulları olmak üzere, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve siyasilere twit attı. Destek çağrısına okuldan mezun olanların bile dahil olması dikkat çekerken, bazı ifadeler dikkat çekti.

 

Anlamlı mesajlar

Bir öğrencinin Vali Ahmet Zahteroğulları’na, “Tek istediğimiz sıcak ve kapalı bir durak. Vali Bey donuyoruz. Bolu’nun ekonomisini donduruyorsunuz” şeklindeki twiti büyük beğeni aldı. Kentin İstanbul ile Ankara gibi iki büyük kentin arasında yer aldığına dikkat çeken öğrenciler, 3-5 kapalı durak yapmanın bütçeye zarar vermeyeceğini söylediler. Bazı öğrenciler ise yazı yazmak yerine fotoğraflar paylaştı. Öğrencilerin paylaştığı fotoğraflarda açık durakların yerine kapalı duraklar yerleştirildiği görülüyor. Erzurum ve Afyon başta olmak üzere birçok ildeki kapalı duraklar örnek gösterildi. Bolu’nun önde gelen isimlerinin kapalı durak teklifine nasıl yanıt verecekleri ise merakla bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.