VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GAZETECİLERE FOTOĞRAF EĞİTİMİ!

1 Aralık 2014

Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen etkinlikte, Bolu’da görev ...

Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen etkinlikte, Bolu’da görev yapan basın mensuplarına, “Basın fotoğrafçılığı” konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti, üyesi olan basın mensuplarına yönelik eğitim programlarından ilkini gerçekleştirdi. Bolu’da görev yapan basın mensupları, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ile bir araya geldi. Park Kafe’de gerçekleşen eğitim seminerine Rıza Özel’in yanı sıra BGC Başkanı Bülent Velioğlu, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Slayt gösterisi eşliğinde fotoğrafın ve fotoğraf makinesinin tarihinden bahseden TFMD Başkanı Rıza Özel, örnekler vererek iyi bir fotoğrafın nasıl çekilmesi gerektiğini anlattı.

HER ŞEY FOTOĞRAFTA GİZLİ

Foto muhabirinin özelliklerini de sıralayan Rıza Özel, haber fotoğrafının, gerek yazılı gerekse görsel basında yer almasından dolayı tarihi bir arşiv niteliğinde olduğunu aktardı. Her fotoğrafçının kendine göre bir fotoğraf çekim tarzı olduğuna da değinen Özel, foto muhabirin çektiği fotoğrafı yayınlatmak için fotoğrafın olayı anlatması gerektiğini ifade etti.

SEMİNERLER SÜRECEK

BGC Başkanı Bülent Velioğlu ise Bolu’daki basın sektörü hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, cemiyet olarak bundan sonra basın mensuplarının kendilerini geliştirmeleri adına çok sayıda eğitim ve seminer düzenleyeceklerini ifade etti. Eğitim çalışmalarına fotoğrafçılık konusundan başladıklarını dile getiren Velioğlu, bundan sonra da gerek fotoğraf gerekse haber yazımı konusunda eğitimler olacağını da sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.