VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZATEN SAÇMALIKTI, KALKMASI İYİ OLDU...

28 Kasım 2014

Bolu'daki şehirlerarası yollarda görmeye alıştığımız “Dikkat Radar” yazılarını artık göremeyeceğiz. Bundan böyle ikaz levhaları olmadan ...

Bolu'daki şehirlerarası yollarda görmeye alıştığımız “Dikkat Radar” yazılarını artık göremeyeceğiz. Bundan böyle ikaz levhaları olmadan denetim yapılacak ve ceza kesilecek. 

Bolu Bölge Trafik denetleme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Son yıllarda meydana gelen trafik kazalarının analizinde ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olan hız kaynaklı trafik kuralı ihlallerinin, seyyar radar ikaz levhaları ve devamında ekiplerin bulunduğu bölgelerde yapılmadığını anlaşıldı. Ancak bu levhaların ve trafik ekiplerinin olmadığı bölgelerde ise sürücülerin başta hız olmak üzere birçok trafik kuralını ihlal ederek kazalara neden olduğu anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“AMAÇ, KURALLARA UYMA DÜZEYİNİ ARTIRMAK”

Bu nedenle sürücüler üzerinde yakalanma algısı oluşturmak ve tüm karayolu güzergâhında başta hız ihlali olmak üzere trafik kurallarına uyma alışkanlığını ve trafik kurallarına uyma düzeyini artırmak amacıyla, radar hız denetimlerinde sürücüleri bilgilendirmek için kullanılan “Seyyar Radar İkaz Levhası” uygulamasına İçişleri Bakanlığının 11.03.2013 tarih ve 2013/10 sayılı genelgesi ile son verilmiştir. Karayollarımızda vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak ve hız nedeniyle meydana gelen trafik kazalarını en aza indirebilmek amacıyla, D100-12,D750-03,D750-04 Devlet yolları ve 04 TEM Anadolu Otoyolunda hız ihlalinin fazla olduğu ve kazaların yoğunlukla meydana geldiği bölümleri başta olmak üzere 24 saat esasına göre radar hız denetimleri yapılmaktadır.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.