VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN, KARAYOLLARINA İSYAN ETTİ...

28 Kasım 2014

 HABER: Elif Sarıhan www.memleketimbolu.com  Bolu’nun Karacasu Beldesi’nin girişinde 4 ayda iki kişinin trafik kazası sonrasında hayatını kaybetmesi ...

 HABER: Elif Sarıhan www.memleketimbolu.com

 Bolu’nun Karacasu Beldesi’nin girişinde 4 ayda iki kişinin trafik kazası sonrasında hayatını kaybetmesi sonrasında vatandaşlar isyan ederken, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydilli kavşakla ilgili olarak, “Karayollarına müracaat ettik, tekrar tekrar üst yazı ile başvurduk. Araya siyasileri soktuk. Döner kavşağın olduğu yer dar. Kavşağa ışıklandırma olmuyor. Işıklandırma olduğu zaman bir TIR geldiği zaman TIR’ın arkası yolda kalıyor ve trafik aksıyor. Yol Karayollarına ait olduğu için biz herhangi bir değişiklik yapamıyoruz” dedi.

 Temmuz ayında Ayşe Yaman isimli bir kadının hız yapan bir otomobilin çarpması sonrasında iki gün önce de 80 yaşındaki Seyit Akkoloğlu’nun karşıdan karşıya geçerken otomobilin altında kalarak ölmesi sonrasında gözlerin çevrildiği Karacasu’nın girişinde karayolları ekipleri tarafından yapılan kavşakla ilgili muamma devam ediyor. Hız yapan sürücüler tehlike saçarken Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, “Ben ilk göreve başladığımda da bu tarz ölümcül kazalar oldu. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğüne durumu arz ettik. Bu konuda siyasilerimizin de bize destekleri oldu. Milletvekili Ali Ercoşkun konuya vakıf olduktan sonra bize yardımcı oldu ve göbek yapıldı. Göbek yapıldı ama kış ayı idi bayrama yetiştirmek için aceleye geldi ve beğenilmedi. Tekrar şikayetler gelmeye başladı. Müracaat ettik tekrar üst yazı ile başvurduk. Araya siyasileri soktuk. Döner kavşağın olduğu yer dar. Kavşağa ışıklandırma olmuyor. Işıklandırma olduğu zaman bir TIR geldiği zaman TIR’ın arkası yolda kalıyor ve trafik aksıyor. Yol Karayollarına ait olduğu için biz herhangi bir değişiklik yapamıyoruz” dedi.

“KARAYOLLARI TEKLİFİMİZİ KABUL ETMEDİ”

Celal Beydili, “Yerinde tatbikle kavşaktaki sıkıntıları komisyona aktardık. Plastik hız kesici bariyerler koyulmasını önerdim. Karayolları bu önerimizi de kabul etmedi. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. İl Trafik Komisyonu bazı kararlar aldı, raporlarını tuttu. Bordür taşlarını boyayacağız. Kedi gözü koyacağız. Pazar kurulduğu zaman trafikle ilgili sıkıntılar oluyordu. Onunla ilgili gerekli düzenlemeleri yaptık” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZI SÜREKLİ UYARIYORUZ”

Beydili, “Yolla ilgili yapılacak ışıklandırma masraflarını belediye olarak üzerimize aldık. Ama maalesef Karayolları bunu kabul etmiyor ve ışık konulamıyor. Biz gerekli müracaatlarımızı da yaptık. Karayollarından ve İl Trafik Komisyonundan kavşakla ilgili bir çalışma bekliyoruz. İl Trafik Komisyonun aldığı kararı Karayolları 4. Bölge uygularsa sıkıntı ortadan kalkacak. Bu yol üzerinde bazı sıkıntılar ve bu kazalar bekleniyor. Vatandaş karşıdan karşıya geçerken ne kadar dikkatli olursa olsun sürücüler belirli saatlerden sonra alkollü geçmeye başlıyorlar. Yaya geçidine, kavşağa yaklaşırken hızlarını kesmiyorlar. Yaya geçitlerinde yayalara saygı gösterilmiyor. Vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Özellikle hafta sonları alkol almak için Karacasu’dan geçenleri uyarmak istiyorum. Lütfen daha dikkatli olsunlar, mesken mahalle içinden geçtiklerinin bilincinde olsunlar” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.