VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PROTOKOL YEMEK YAPMAYI ÖĞRENİYOR...

21 Kasım 2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu tarafından Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu tarafından Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜYAM) kapsamında, ‘Akademisyen Şeflerin Tadımlık Kursları’ adıyla 16 yaş ve üzeri herkesin katılabileceği aşçılık ve yemek kursu düzenleniyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut aşçı kıyafeti giyerek yetenekli aşcılardan yemek öğrenmeyi ihmal etmedi.

 Kursun ilk dersine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mengen Kaymakamı Yavuz Akyol, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ve eşleri ile Mengen protokolü katılarak Mengen MYO’nun öğretim elemanları ile birlikte yemek yaptılar.

KUZU TANDIR HAZIRLADILAR

Protokolle birlikte uygulama mutfaklarını gezen Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, burada hazırlıklara yardımcı olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2’nci sınıf öğrencileriyle sohbet etti. Ardından Rektör Coşkun ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve bazı protokol üyeleri Öğretim Görevlisi Berker Çiftçi ile birlikte ‘Kuzu Tandır’ hazırladılar. Öğretim Görevlisi Fuat Bayram’dan baklava yapımının inceliklerini öğrenen protokol üyeleri tezgahın başına geçerek hamur açtılar. Protokol daha sonra Öğretim Görevlileri Zühal Özdemir’den Creme Brulee, Ali Kemal Kemer’den Pane Tulum Peynirli Salata, Berker Çiftçi’den ise Toyga (Aşı) Çorbası’nın yapımını öğrendiler.

 Kursun sonunda katılımcılara Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından sertifikaları takdim edildi. Rektör Coşkun ve eşi Bedia Coşkun’a ise sertifikaları Vali Zahteroğulları tarafından verildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.