VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE SINAV İZNİ....

18 Kasım 2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl eylemlere katıldıkları gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan arkadaşlarını için eylem yapan ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl eylemlere katıldıkları gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan arkadaşlarını için eylem yapan öğrencilerin eylem yapmamaları için üniversite yönetimi tarafından aktivite merkezindeki oturulan yerlere şerit çekildi. Dün 44 kişinin gözaltına alındığı olaylar sonrasında bugünde öğrenciler yürüyüş yaptı ve rektörle görüştüler. Rektör Hayri Coşkun, uzaklaştırma cezası alan yaklaşık 30 öğrencinin dilekçe vererek, idari mahkeme bitene kadar sınavlara girmelerine izin verdi.

 AİBÜ’de dün öğrencilerin dün gözaltına alındığı aktivite merkezinin içinde bulunan oturma yerlerine şerit çekilerek öğrencilerin oturma eylemi yapmaları engellendi. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri şeritlerin etrafında nöbet tuttular. Polis müdahalesi sonrasında dün gözaltına alınan sol görüşlü öğrenciler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Öğrenciler bugünde Gölköy kampüsünde tekrar bir araya gelerek yürüdüler. Sloganlar atarak yürüyen öğrenciler, rektörlük binasının önünde oturma eylemi yaptılar.  50 kişilik öğrenci grubu basın açıklaması yaptı. İnsan Hakları Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Muhammet Işık ile yönetim kurulu üyesi Yüksel Büyükakten öğrencilerle bir süre görüştü. Işık ve Büyükakten 3 öğrenciyi yanlarına alarak Rektör Hayri Coşkun ile görüştü. 2 saat süren görüşmenin ardından Rektör Coşkun, uzaklaştırma cezası alan yaklaşık 30 öğrencinin dilekçe vererek, idari mahkeme bitene kadar sınavlara girmelerine izin verdi. Öğrenciler daha sonra dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.