VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O ÇOCUKLARDAN PİŞMANLIK MEKTUBU..

10 Kasım 2014

Bolu’da Sakarya İlköğretim Okulu’nun duvarlarına sprey boyalarla yazılar yazılmış ve okul yönetimi şaşkına dönmüştü. Olaydan ...

Bolu’da Sakarya İlköğretim Okulu’nun duvarlarına sprey boyalarla yazılar yazılmış ve okul yönetimi şaşkına dönmüştü. Olaydan birkaç gün sonra okulun camına mektup yapıştırıldı. Özgürbolu Gazetesi o mektubu görüntüledi. Yazıları yazanlar da yakalandı. Ama sonrasında bakın ne oldu.

 

ÖZEL HABER: MURAT ÇELİK

Tabaklar Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan Sakarya İlköğretim Okulu’nun duvarlarına geçtiğimiz hafta sprey boyalarla yazılar yazıldı. Sabah okula gelen öğrenciler ve okul yönetimi yazıları görünce şaşkına döndü. Duvardaki “Savaşmayın, sevişin”, “Bir de sokak çocuklarına sor kirlenmek güzel mi?”, “#yazısız duvar istemiyoruz” gibi yazılar üzerine okul yönetimi harekete geçerek polise haber verdi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri okulun güvenlik kameralarını inceleyerek çalışma başlattı. Birkaç gün süren çalışmalar sonucu duvarlarda da adı geçen M.K. ve arkadaşları yakalandı. Yaşları 14 ila 16 arasında değişen gençler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

MEKTUP GELDİ

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu’nun “Gençlere kırgın ya da kızgın değiliz ama masraf çıkarıyorlar” açıklaması affedileceklerinin sinyallerini verirken, Özgürbolu Gazetesi, ilginç bir mektuba ulaştı. Olaydan birkaç gün sonra okulun camına mektup yapıştırıldı. Mektubun yara bandı ile yapıştırılması dikkat çekerken, o mektupta şu ifadeler yer aldı;

“Selamın aleyküm hocam kolay gelsin, Bizler kimiz bizler legal şehrin illegal çocuklarıyız. Şimdi diyeceksiniz neden okumak bize zor geldi hepimiz başka kafadaydık. M.K., T.A., E.K., E.U., B.B.A., A.U.O. ve birkaç kardeşimiz dahil olmak üzere biraz kalabalığız okulunuzu, okulumuzu boyamakta kötü bir niyetimiz yoktu arka tarafta bulunan +18 içerikli yazılarla bir alakamız yoktur, bizler öğrenciyiz hocam yapmamamız gereken bir şey yaptık pişmanız hiçbirimizin ailesinin villaları, fabrikaları yok biz sokaklardan geliyoruz annelerimiz babalarımız işçi bu işin sonunu düşünemedik bunu yazan ben M.K. diğer kardeşlerimin bir suçu yok onlara göre de benim, biz oturduk konuştuk pişman olduğumuzu belirtmek istedik hocam siz bu işe son verirseniz başımız ağrımayacak sizden bunu kardeşiniz olarak istiyorum okuyun özür dileriz affedip bu tutanağı doldurmak sizin elinizde sizden tek istediğimiz bu eğer bunu okursanız ve isteklerimiz yerine gelirse memnun kalırız iyi ki varsınız. Bizler suçlu değil Evlat’larınızız.”

 

Bu mektuptan sonra okul yönetiminin şikayetçi olmadığı ve gençlerin de bu sayede serbest kaldığı düşünülüyor.

1 yorum yapılmış
  • yuksel14
    9 Kasım 2014 • 13:00
    çocuklar ayıp ediyorsunuz.kendinizi biliyorsanız yanlış olduğunu anlarsınız..öyle bir saçmalık olurmu sizin yaptığınızı ana sınıfı öğrencileri yapmaz sizin gibi gençlere yakıştıramadım...bende askerlik döneminde dolaba zarar vermiştim daha sonra usta birliğine gittiğimdede banada bozuk kapanmayan dolap verdiler..dolabım bozuk dediğimdede bana sizler parçaladınız sizin eseriniz siz kullanacanız dediklerinde.toplu yaşanan ve devlet malına hiç zarar vermedim hiç hoş görünmüyor...ayrıca fuat hocanıza saygılı olun saygı değer bir insan..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.