VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REKTÖR COŞKUN'DAN BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR...

7 Kasım 2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, akademisyenlerin özlük haklarında iyileştirmeyi içeren ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, akademisyenlerin özlük haklarında iyileştirmeyi içeren Yükseköğretim Personel Kanunu’ndaki değişiklikten dolayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti. 

 İHA muhabirine açıklamalarda bulunan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Kendisi de bir akademisyen olan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bu hususta göstermiş olduğu hassasiyet, bizleri oldukça mutlu etmiştir. Özellikle yardımcı doçent, araştırma görevlisi, okutman ve öğretim görevlileri uzman kadrosundaki arkadaşlarımıza yönelik yapılan bu iyileştirme, yükseköğretimin geleceği açısından çok olumlu bir gelişme olmuştur” diye konuştu.

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Prof. Dr. Hayri Coşkun, son dönemde bütçeden eğitime ayrılan pay ve yapısal reformların, ülkemizde orta ve uzun vadede her konuda pozitif etkilerini göstereceğini belirterek, “Gelişmenin lokomotifi ve ülke olarak belirlediğimiz 2023 hedeflerinin temel taşıyıcılarından biri üniversiteler olacak. Akademisyenlerin ücretlerindeki düzeltme ve akademik teşviki içeren yeni düzenleme, bu anlamda akademisyenlere büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur. Sayın Başbakanımızın da konuşmalarında sıkça değindiği üzere üniversitelerimiz, yapacakları çalışmalarla insanımıza rehberlik etmeli,   sadece bilgi aktaran ve yorumlayan değil bilginin öznesi ve bilgiyi üreten kurumlar haline dönüşmelidir. Yapılan düzenlemenin, bu anlamda üniversitelerimizi daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz. Hükümetimiz nezdinde üniversitelerimizin önemine yönelik en üst seviyede gösterilen bu yaklaşım ve atılan adımlar, akademisyenlerimizin özgüvenini artırmış ve bizleri oldukça memnun etmiştir” ifadelerini kullandı. 

Rektör Coşkun sözlerini şöyle bitirdi;

 “Akademisyenlerin özlük haklarında yapılan iyileştirmeden dolayı, sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve 62. hükümetimizin tüm üyelerine, akademisyenler olarak teşekkürü bir borç biliyor, üniversitelerimizin ve ülkemizin gelişmesine yönelik yapılan ve yapılacak olan çalışmalarda kendilerine üstün başarılar diliyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.