VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ABDULLAH ALEMDAR’DAN DOBRA AÇIKLAMALAR!

5 Kasım 2014

Bolu’da faaliyet gösteren Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek ...

Bolu’da faaliyet gösteren Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek kentteki yatırımlarını anlattı. İzzet Baysal’ı örnek aldıklarını söyleyen Alemdar, başından geçen Boluspor maceralarını da anlattı.

Başarılı çalışmalarıyla gündeme gelen Alemdar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmalarını anlattı. Bina yapımından örnek aldığı kişilere, yeni projelerden Boluspor’a kadar birçok konuya değinen Alemdar, en büyük hedeflerinin vakıf kurmak olduğunu söyledi. Alemdar, “Dörtlü sistemle yola çıktık. Biz 3 dönemde 4’er yıl olarak 12 yıllık bir plan yapmıştık. Bu planımızın 5’inci yılındayız. 1’inci projemizi 2010 yılında atmıştık. 2009 yılında da arsasını almıştık. Bu geçen süreç içinde 4 yılı bitirdik. 5’inci yıla geçtik. Emekleme sürecinde yürüme sürecine geçtiğimiz ay bu aydır. Bundan sonra inşallah hep beraber yürüdüğümüzü göreceğiz” diye konuştu. ”BİN DAİREYİ GEÇTİK”

Şuanda 53’üncü projenin sözleşmesini imzaladıklarını söyleyen Abdullah Alemdar, “53 proje 53 blok değildir. Bazıları 4-3-2, bazıları ise tek blokludur. Bugün yaptığımız sözleşmeyle Bolu’da bin daireyi geçmiş bulunmaktayız. Bolu’daki inşaat sektörünün tamamını düşündüğünüz zaman yaklaşık Bolu’da yıllık 3 bin civarında daire üretimi var. Biz bunun yüzde 10’unun biraz daha üzerinde Alemdar İnşaat olarak üretiyoruz. Şuandaki kapasitemiz yıllık 300-350 daire civarına gelmiş durumdadır. Bu kolay bir iş değildir. Çünkü inşaat sektörü zaten başlı başına zor bir sektördür. Artıları var ancak eksileri daha çok olan bir meslek… Çok sansasyonel bir meslekte çalışıyoruz. Eleştirilen bir sektör. Ne yaparsanız yapın insanları memnun edemediğiniz bir sektörde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. ”İZZET BABAMIZI ÖRNEK ALIYORUZ”

Bizim yol haritamız var. Bu da Bolu’nun çıkardığı en büyük değerlerden birisi olan İzzet Babamızdır. Biz onun yolunda ilerlemek istiyoruz. Bolu’dan kazandığımızı Bolu’ya, hatta Bolu dışından kazandıklarımızı da Bolu’ya yatırıyoruz. Yani bizim Bolu sevdamız var ve Bolu’ya yatırım yapmak istiyoruz. Bolu’nun şuanda hak ettiği gerçek değere geldiğini düşünmüyorum. Daha iyi yerlerde olması gerektiğine inanıyorum. YENİ PROJE 2015’TE 2015 yılında Alemdar İnşaatı farklı bir sektöre taşıyacağız. Çok farklı satış tekniği geliştireceğiz. Mağaza giden vatandaşlar gibi gittiklerinde nasıl bir kombin yapıyorlarsa, bizim müşterilerimiz de bizden ev aldığı zaman kendi isteklerine göre alacaklar. Örnek dairemize gelerek beraber dairelerinizi giydireceğiz. Mutfak modeli, renkleri, granitleri, kapıları, ışıklara kadar tamamen onların istediği daire konseptine geçiyoruz. Bunu da Allah nasip ederse 3 ya da 5 projemizde pilot olarak yapıp daha sonra tüm projelerimizde uygulamak istiyoruz. Bu süreç de 2 yıl sürecek. 2 yıllık hedefte bu var. Biz şunu yapmak istiyoruz; İnsanlar hayatlarında ya bir tane ev alıyorlar ya da hiç ev alamıyorlar. Yani 2-3 ev alanlar bana göre çok şanslıdır. O anlamda da insanlar aldıkları evlerde istedikleri gibi oturmazlarsa bana göre bir anlamı yok. Herkes kendi evini kendisi düzenleyecek. Kendi zevklerine göre kendileri oluşturacak. Yeni konseptimizde şuanda yok, yok. Her şey ev sahiplerine göre dizayn edilecek. Televizyon ünitesi, vestiyeri, kombi, ankastre seti, let ve spotlarını da biz taktırıyoruz. Yatak odasındaki ışıklandırmaya göre her şey bize dahil.

FARKIMIZ KURUMSALLAŞMAMIZ

Bolu’yu araştırdığınız zaman en pahalı evleri satan firmalardan biriyiz. Ama gerçek anlamda biz bunun bedelini almıyoruz. Piyasa değerlerine göre diyelim ki en yüksek ev satan ilk 5 firma arasında biz varız. Ama bizim farkımız yaptığımız hizmetler onlardan yüzde 5 daha fazladır. Bu nerden gidiyor. Bizim karımızdan gidiyor. Herkes yüzde 20 kar ederken biz yüzde 15 kar ediyoruz. Bunu nasıl kapatıyoruz. Sürümden kapatıyoruz. Artı kurumsallaşmadan kapatıyoruz. Yeni bir inşaat teknikeri aldık. Sabahın 7’sinde iş başında. Bu şekilde kurumsal çalışarak aradaki farkı kapatıyoruz. Bu kurumsallaşmayı yüzde 100 kapatamasak da başarımız iyi durumdadır. VAKIF KURMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

İzzet Baysal gibi vakıf kurma düşüncemiz ise inşallah koşma dönemine ulaşırsak gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerden birisidir. Tabii ki biz hiçbir zaman İzzet Baysal gibi olamayız. Bizim İzzet Babamızın minyatürü olmak bile bize yeterli. Herkes onun minyatürü olmaya çalışsa Bolu’da düşünün ortaya ne çıkar. Biz zaten sosyal anlamda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunları kalıcı eserlere dönüştürmekte en büyük hedefimiz. Onun izinden gitmek sadece lafla olmaz. İcraat da lazım. Allah bize o direnci o günleri gösterirse neden olmasın. BOLUSPOR İÇİN ÖRNEK OLMAK İSTEDİM

Birçok spor faaliyetlerine de destek veren Abdullah Alemdar şunları söyledi: Bugüne kadar hiç kimse bende spor faaliyetleriyle ilgili bir destek istemedi. Bir gün Boluspor’un başkanı Savaş Abak ile oturduk. Boluspor için ne yapabiliriz dediğimizde reklam verseniz yeter demişlerdi. Bende ilk deplasmanın kafile başkanlığını almak istediğimi söyledim. Nerde kimle olduğunu bilmeden söyledim. Örnek teşkil etsin diye. Biz yönetimde değiliz bağlantımız da yok ama biz Boluspor’u çok seviyoruz. BOLUSPOR İÇİN DAYAK YEDİM! Ben çocukluğumda Doğancı köyünden koşarak 30-35 dakikada Bolu maçına yetiştiğimi biliyordum. Onda da ineklere bakamadığım için annemden maç dönüşü sopa bile yiyordum. Ben Boluspor’un sahasında su, simit satmış adamım. Yüksek Kahve’de ayakkabı boyamış bir insandım. Orada da büyük boyacı abiler bizi döverlerdi. Bunları itiraf etmekten hiç kaçmadım. Biz böyle bir ortamdan gelmiş bir insanız. Maçlarda param olmazdı. Birinin yanında girmeye çalışırdık ya da ikinci yarı kapıların açılmasını beklerdik. BOLUSPOR BAŞKANI OLACAK MI? Bizim bir tek hedefimiz var. Yaptığımız işte başarılı olmak. Bizim sadece amacımız inşaat ve harita da başarılı olmak istiyoruz. Başarılı olduğumuz sürece de önümüzdeki 4 yıl için tek bir hedefimiz budur. Başkanlık da bana göre bir şey değil. Şuandaki başkanımız gayet iyi çalışıyor. Hiçbir sıkıntı da yok. O kadar heyecana ben dayanamam. YURT DIŞINDA HEDEF VAR MI? Bizim hedefimiz aslında yurt dışıdır. Yurt dışından da para kazanıp buraya getirmek istiyoruz. Harita bölümü olarak biz hem Irak’ta hem de Libya’da iş yaptık. Tecrübemiz var. İnşaat olarak da yurt dışında işler yapmak istiyorum. Bu da önümüzdeki sürecin projeleridir. Buradaki kurumsallaşma tamamlandıktan sonra yapılacak iş budur. SÜREKLİ İNŞAAT YAPILIYOR. BU HIZ DEVAM EDER Mİ? 4 yıl çok fazla para kazanabilirdik. Bu kadar birim kurmaz kurumsallaşmak istemezdik. Piyasalarda her zaman genişleme ve daralma olacaktır. Kriz dönemleri de olacaktır. Kurumsallaşmanın büyük şirketlere bir zararı var mı? Büyük firmalara bakın böyle etkilenmeler yok. Bu da kriz döneminde daire sayısı düştüğü zaman biz bundan etkilenmezsek ya da daralmaların olduğu dönemlerde güveni ön plana koyarak çalışmalarımız bu noktada sürdüreceğiz. Güven bizim için çok önemlidir. Güven azaldı ama daire ihtiyaç var. Ev alacaklarda en güvenilir firmaya bakacaklar. Bizim derdimiz güveni sağlamak. Bunu da sağladık. Dairelerin sayısı, ne kadar yapıldığı beni hiç ilgilendirmez. Beni ilgilendiren tek şey “kalite ve güven”.

2 yorum yapılmış
  • aydın inceayan
    4 Kasım 2014 • 13:00
    bolulu hemşeriniz olarak sizi tebrik ederim.ben 14 yıldır emlakçılık yapıyorum. bir çok daire geziyorum.kaliteli malzeme ve işçilik olarak en iyisini yapıyorsunuz.herşeyden önemlıs dairelerin ıresmi evrak ve ruhsatlarının tamam ve borçsuz olduğunu da izlenimlerim olarak görmekteyim.burada inşaat yapılmaz boşa yatırım karsız yatırım denilen.kimsenin cesaret edemediği bakir alanları şahlandırdınız.allah sağlık sıhhat versin.bol kazançlar dilerim. önemli bir not. ben daha kendisi ile tanışmadım görüşmemde olmadı.sadece mesleki takbım ve gözlemlerimdir. saygı ve selamlarımla.
  • zaferim deba
    6 Kasım 2014 • 13:00
    niyet iyiyse icraatlar da iyi olur, ALEMDAR İNŞAAT, ben yaptığınız daireleri görmedim lakin duyduklarım hep memnuniyet içeren ifadelerdi. bir de İZZET BAYSAL BABAYI örnek alıyorsanız, ALLAH yolunuzu açık etsin.. saygılar..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.