VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O SALDIRIYI ANLATTI!

30 Ekim 2014

Dün akşam saatlerinde kestane toplamak için gittiği ormanda ayının saldırısına uğrayan ve bu sabah saatlerinde ...

Dün akşam saatlerinde kestane toplamak için gittiği ormanda ayının saldırısına uğrayan ve bu sabah saatlerinde kendi imkanlarıyla Düzce’nin Hasanbey köyüne ulaşmayı başaran AİBÜ Meslek Yüksekokulu personeli Şeref Öztürk, tedavi altına alındı. Öztürk’ün ilk yardım bilgisi sayesinde hayatta kaldığı anlaşıldı.

Bolu Dağı Polisevi bölgesindeki ormanlık alanda bulunan kestane ağaçlarından dökülen kestaneleri toplamaya çıkan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu personeli Şeref Öztürk, dün saat 15.00 sıralarında aynı bölgede kestane yemeye gelen bir ayının saldırısına uğradı. Yaralanan Şeref Öztürk, kendi imkanlarıyla Düzce’nin Hasanbey köyüne inmeyi başardı. Yaralı halde 12 saat ormanlık alanda yaşam mücadelesi veren şahıs Düzce Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

KALÇASINDAN ISIRDI

İlk yardım bilgisi sayesinde hayatta kalan Şeref Öztürk, “Kestane toplamak için ormandaydım. Ormanlarda gezmeyi severim. Ormanları gezmek benim için bir hobi. ‘Kestanelere bakarım’ dedim. Ormana giriş yaptım. Bayağı bir mesafe gittim. Akşam saatlerine yakın dönüş yaptım. Tam ormanın içinde ağaçlı yolda ilerlerken 5 metre mesafede karşıma ayı çıktı. Yolun ortasındaymış. Bende dura kaldım, oda kaldı. Yanımda hiçbir şey yok. Zaten atmaya fırsat vermez. Ayıyı benim görmem ile yanımda bitmesi bir oldu. Saldıracağını anlayınca yolun altına kendimi attım. Çalıların içine doğru tekerlek gibi yuvarlanıyordum. O esnada kalçamdan yinede ısırmış. O sırada bende bağırdım. İkinci ısırık almadan böğürerek kaçtı. Kan kaybetmeye başladım. Yolun düzlüğüne çıkıp yaralı bölgeye tampon uyguladım. Epey yürüdüm ama baktım kan kaybediyorum. Oturdum biraz dinlendim, biraz yürüdüm. Baktım yine olmayacak, dere yatağını kenarında oturdum. Sabaha kadar orada bekledim. Kurtarma ekipleri aradılar ama ulaşamadılar. Ölümle pençeleştim” diye konuştu.

OTOYOLA MESAFE 1 KİLOMETRE

Yola da kendi imkanları ile çıktığını söyleyen Şeref Öztürk, “Sabah yine tampon uyguladım. Tampondan sonra kendimi biraz iyi hissettim. Yanımda şeker ve bisküvi vardı, onları yedim. Kendimi enerjik hissettim. Aşağı doğru kendi imkanımla milim milim tehlikeli inişlerde yavaş yavaş indim. Otoyolla aramdaki mesafe 1 kilometre idi. Ormanın içindeydim. Bu mesafede beni bulamadılar. Otoyolun yanındaki servis yoluna indim. 2 kilometre daha yürüdüm, görünecek bir yere çıktım. Bir köylü geldi. Telefon ile aradık ve ambulansla buraya getirdiler. Bolu’da üniversitede çalışıyorum. Bir daha mümkün değil, resmen ölümden döndüm. İkinci ısırığı vursa kurtulma şansım olmazdı. Isırınca kalçamdan kapmış, sıcaklık hissettim. İkinci bir saldırıyı yapsaydı yaşama şansım yoktu” şeklinde konuştu.

YARIM LİTRE KAN KAYBETTİ

Hastane Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, hastanın yaklaşık yarım litre kan kaybettiğini ve sağ kalçada kemiğe kadar oluşan 15 santimetre derinliğinde iki adet diş izinin olduğunu ve bir miktar doku kaybı oluştuğunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.