VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLUSPOR TARAFTARA SESLENDİ!

30 Ekim 2014

Boluspor hafta sonu oynanacak olan Giresunspor maçı öncesi resmi internet sitesinden açıklama yaptı. İç saha ...

Boluspor hafta sonu oynanacak olan Giresunspor maçı öncesi resmi internet sitesinden açıklama yaptı. İç saha maçlarında taraftarın neden olduğu olaylar nedeniyle kulübün toplamda 70 Bin TL ceza aldığını ve tekrarlanması durumunda cezanın katlanarak artacağını duyurdu. Federasyondan hak edilen ücretin bu cezalara kesilmesine yakınan kulüp taraftardan daha sakin olmaları yönünde ricada bulundu.

 

 

Boluspor resmi internet sitesinden yapılan açıklama ise şöyle;

 

Bolusporumuzun cefakar taraftarı, hepimizin bildiği tek bir gerçek var ki o da içimizdeki Boluspor sevgisidir. Takımımıza sahada sahip çıkmak, onu desteklemek bir yana, kulüp olarak da her platformda sahip çıkmak ve desteklemek içimizdeki sevginin kaçınılmaz gereğidir.

Futbol takımımızın sahamızda ve deplasmanda oynadığı maçlarda Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri ve gözlemcilerinin müsabaka esnasında meydana gelen hadiseleri, kötü ve çirkin tezahüratları rapor ederek Profesyonel Disiplin Kuruluna sevk ettikleri de hepimizce bilinmektedir. İşte bu nedenle sahamızda oynadığımız maçlarda kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle, Manisaspor müsabakasında 10.000,00.-TL, Adana Demirspor müsabakasında 20.000,00.-TL ve Altınordu müsabakasında 40.000,00.-TL para cezası tayin edilmiş ve bu ceza tutarları kulübümüzün Federasyon nezdindeki hak edişlerinden 70.000,00.-TLeksik olarak almasına neden olmuştur. Boluspor sevdalısı olan her bir bireyin oturup düşündüğünde ödenen 70.000,00.-TL nin az bir tutar olmadığını ve bu tutarın takımının belki de futbolcularına ödeyeceği transfer taksitinin karşılığı olabilecekken, bu tutarın ceza olarak ödenmesi ile zaten gelir sıkıntısı çeken kulübüne ek bir gidere yol açtığı sonucuna ulaşması gayet doğaldır. İşte bu vesile ile takımıza destek anlamında hakem ya da rakip takımı veya rakip takım futbolcusu yahut taraftarını, kötü veya çirkin tezahürat yerine ıslıklayarak ya da yuhalayarak protesto etmek kulübümüzün bu cezalara maruz kalmasını önleyecektir. Önümüzdeki oynayacağımız Giresunspor müsabakasında ya da sonraki müsabakalarda, kötü veya çirkin tezahüratın yapılması, aynı sezon içerisinde 4. kez ihlal sayılacağından, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından tribün kapatma ve para cezasına hükmedilmesine neden olacaktır. Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatının 53. maddesinde,

(1) Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır.

(2) Anılan yasağın lig müsabakalarında ihlali halinde, ev sahibi takım kulüplerine EK-1'de, misafir takım kulüplerine EK-2'de ve Türkiye Kupası müsabakalarında ihlali halinde EK-3'de yer alan tablolara göre ceza verilir.

(3) Kulübün bu madde kapsamında, ev sahibi olarak oynadığı müsabakada aldığı ceza, ev sahibi olarak oynayacağı müsabakalarda ve misafir kulüp olarak oynadığı müsabakada aldığı ceza, misafir kulüp olarak oynayacağı müsabakalarda infaz edilir. Lig müsabakalarında alınan cezalar lig müsabakalarında, kupa müsabakalarında alınan cezalar kupa müsabakalarında infaz edilir.

(4) Ayrıca, elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında cezaya neden olan tribün veya tribünlere ilgili müsabakada giriş yapan taraftarların elektronik 15 bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle ilgili cezanın infaz edildiği müsabakaya girişleri engellenir düzenlemesi yer almaktadır.

Bu vesile ile cefakar taraftarımızın bilgisine ve takdirine sunulur.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.