VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İZZET BAYSAL VAKFI 135'İNCİ ESERİNİ AÇTI!

16 Ekim 2014

İzzet Baysal Vakfı’nın 135 eserinden biri olan Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu’nun binası törenle ...

İzzet Baysal Vakfı’nın 135 eserinden biri olan Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu’nun binası törenle açıldı. Düzenlenen törende okul binasının devir ve teslimi atılan imzaların ardından İzzet Baysal Vakfı tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne verilirken, 2014-2015 Akademik Yılı’nın da açılışı yapıldı.

Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben Kaymakamı Osman Sayılır, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, rektör yardımcıları, akademik personel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu Folklor Ekibi gösterisi ile devam etti.

Daha sonra yapımı tamamlanan Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu’nun devir-teslimi yapıldı. Düzenlenen Protokol Töreni ile İzzet Baysal Vakfı yaptırmış olduğu okul binasını Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü’ne devretti.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ;

“SEBEN SİZLERİN SAYESİNDE HEP AYDINLIK OLACAK”

Tek hayalinin Seben’e bir tane üniversite kazandırmak olduğunu ifade eden Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, “Seben’e üniversite kazandırma konusunda Ahmet ağabeyi defalarca rahatsız ettik ve yorduk. Rektörümüzü epey yorduk. Sağ olsunlar bizleri hiçbir zaman geri çevirmediler. Seben’in sıcaklığını onlara yansıtmaya çalıştık ve çok kısa bir sürede özellikle rektörümüzün ve Ahmet Baysal’ın gayretleri noktasında YÖK’ten de böyle bir karar çıktı. Bunlar Seben ölçeğinde olan ilçeler için kolay işler değil. Biliyorsunuz nüfusu 10 bin ve 20 bin altında olan ilçelere Meslek Yüksek Okulu verilmiyor. Bu vesile ile rektörüm ve yardımcıları yoğun bir gayret sarf ettiler. Mütevelli heyetimiz Seben’e, İzzet Baysal’ın doğduğu topraklara böyle bir eser kazandırılması konusunda yoğun çaba gösterdiler” diye konuştu.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal;

“AMCAM SAĞLIĞINDA GÖRSE İDİ ÇOK MUTLU OLURDU”

 

İzzet Baysal’ın böyle bir görevi kendisine ve Bolululara devrettiği için son derece mutlu olduğunu belirten İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, “Seben, Bolumuzun sevilen bir ilçesi. Eski ismi Çarşamba idi. Bolumuzun sebze ve meyve bahçesi, inşallah bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Rahmetli büyük dedelerimin adına buraya bir eser yapma fırsatı bulduğumuz için vakıf üyeleri ve ben son derece mutlu ve gururluyuz. Bize bu gayreti veren, bu öneriyi getiren, bizi bu yönde teşvik eden Belediye Başkanımıza hepinizden bir alkış istiyorum. Dedelerimizin ilçesi Seben’e böyle bir başlangıç yapabildiğimiz için son derece mutluyuz. Öğrencilerimiz seneye de yurtlarına kavuşacaklar. Gururluyuz bu nedenle de kendimizi mutlu hissediyoruz. Allah nasip etti bize düştü bu görev, amcam sağlığında görse idi çok mutlu olurdu. ‘Ruhu şad olsun’ diyorum. Herhalde bunları bir yerde görüyordur ve hissediyordur” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz;

“İZZET BAYSAL VAKFI ÖLMEYECEK BİR YAPIDIR”

 

Seben’in, Allah’ın lütfu güzel bir mekan olduğunu ve Seben’de çok özel de insanların yetiştirildiğinin altını çizen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Seben’de yetiştirilen özel insanlardan bir tanesi İzzet Baysal’ın dedesi olan ve neticede Ahmet Ağabeyimiz. Onlara sahip çıkan kendi köylüleri ve Seben halkıdır. Hepimiz çok gururluyuz. Çünkü bu eseri ülkemize, ilimize, hatta ilçemize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Burayı kazandıranlardan unutulan birisi var. Mustafa ağabeyimiz. Alputlu Mustafa ağabeyimiz. Seben Belediye Başkanımızın gayretiyle beraberce Ahmet ağabeyin buraya yapılmasının iknası ondan sonra rektörün iknası, bunlar kolay şeyler değil. Bir de YÖK’ün iknası var. 10 binden az nüfusu olan bir yere böyle bir yerin açılması mümkün değil. Bolu, bu konuda çok şanslıdır. Bu 10 binin üzerinde sadece Gerede var ama diğer ilçelerimiz içinde bu gücü Ahmet Ağabey’den aldık. Çünkü YÖK’e o bastırdı. ‘Ben Atam’ın yerine böyle bir şey yapmak istiyorum’ dedi. Bu kadar duygular üst üste gelerek bu binalar yapılıyor. Karşınızda mütevelli heyeti, ilk defa bu toplantıda insanların karşısına çıkıyor. Ahmet Ağabey sağ olsun, onları ilk defa hakla karşı karşıya getirdi. Onlar Ahmet Ağabey’in peşinden gidecekler. Allah, Ahmet Ağabeyime, eşine sonsuz ömürler versin. Ama ondan sonra gelen Mütevelli Heyeti arkadaşlarımız zaten onun şartlarıyla yetiştiler, aynı sağlıklı hizmetleri yapacaklardır. Belki biliniyordur. Vakıf yıllık kazancının yüzde 70’ini yatırıma dönüştürüyor, yüzde 30’unu ana sermayeye katıyor. Yani İzzet Baysal, ölmeyecek bir yapı kurmuş. Dünyada böyle bir insan var mı ben bilmiyorum. Allah her kente nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları;

“EĞİTİME VE SAĞLIĞA YAPILAN HİZMET DAHA KALICI”

Son olarak Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları kürsüye çıktı. Eğitime ve sağlığa yapılan yatırımın daha kalıcı olduğuna dikkat çeken Vali Zahteroğulları, “Bir memleketin yetiştirdiği bir evlat için herhalde en gurur verici, en hayırlılarından bir tanesi doğup büyüdüğü veya büyüklerinin geldiği memlekete hayırlarının nasip olmasıdır. Allah, hepimize bunu nasip etsin. Hizmet etmenin farklı yolları var. Rahmetli İzzet Baysal büyüğümüz, nur içinde yatsın. Hepimizin bildiği gibi Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinden bir tanesiydi. Aslında ben bunu düşünüyorum. Niye Bolu’ya bir sanayi kuruluşu yapmadı da bütün himmetini, hizmetini eğitime ve sağlığa verdi. Çünkü bu daha kalıcıdır. İnsana yapılan yatırımın ne kadar kıymetli olduğunu o engin tecrübesiyle, dünya görüşüyle, derin ufkuyla çok iyi biliyordu. İsteseydi bir fabrika kurmak hepsinden daha kolay olurdu. Dolayısıyla İzzet Baysal’ın ve onu izleyenlerin hayır yapması kadar, memleketine hizmet etmesi kadar önemli olan bir şeyde insan refahına, memleketinin geleceğine yatırım yapmış olmalarıdır. Eğitim ve sağlığadır yatırımları. Bu nedenle buradaki yapılan eser bir başka manayı ifade ediyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve beraberindeki heyet tarafından kurdele kesilerek İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu’nun açılışı gerçekleşti. Ardından Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ve beraberindekiler, açılışı gerçekleşen Seben İzzet Baysal Meslek Yüksek Okulu’nu gezdiler.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.