VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TRAFİK SORUNUNA EL ATTI...

15 Ekim 2014

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, “Valilik konutundan çıkıp karşıya geçmek için bildiğiniz bütün duaları okumanız lazım.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, “Valilik konutundan çıkıp karşıya geçmek için bildiğiniz bütün duaları okumanız lazım. Orada hemen her gün kaza oluyor. Çünkü kırmızı ışıktan hareketlenen yada kavşaktan çıkan araçlar oldukça süratli geliyor. Önce yayalar yaya geçidinden geçmeyi öğrenecek, araçlarda sürücülerde yaya geçitlerinde durmayı öğrenecek” diye konuştu.

Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu’nda Bolu İl Trafik Komisyonu tarafından hazırlanan “Yaya Güvenliği ve Önceliği Projesi”nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Vali Yardımcıları, Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve daire müdürleri katıldı.

“BU YAYALAR NEREDEN GEÇECEK?”

Toplantıda konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, trafik konusunda hem yayaların hem de sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, “Valilik konutundan çıkıp karşıya geçmek için bildiğiniz bütün duaları okumanız lazım. Orada hemen her gün kaza oluyor. Çünkü kırmızı ışıktan hareketlenen yada kavşaktan çıkan araçlar oldukça süratli geliyor. Birkaç defa trafik memurları öğrencilerin yada yayaların geçişi için durdurmak istediler süratli geldikleri için zincirleme kazaya sebebiyet vermek mümkün. Araçlar yaya geçidinden geçen yayalara kızıyorlar. Bu yayalar nereden geçecek?” dedi.    

 “YAYALAR KARŞIYA GEÇMEYİ ÖĞRENECEK” 

Vali Zahteroğulları, “Yayalar yolun her tarafından karşıya geçmek için atlamasınlar. Bu nedenle araçlarda neresi yaya geçidi çok fark etmiyor. Önce yayalar yaya geçidinden geçmeyi öğrenecekler, araçlarda sürücülerde yaya geçitlerinde durmayı öğrenecek. Bunu yerleştirmek için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bolu medeni bir şehirse Türkiye medeni bir ülkeyse medeni ülkelerde olan trafik düzeni burada da olacak” diye konuştu.

34 NOKTADA POLİS UYGULAMASI YAPILACAK

“Trafik Yaya Güvenliği ve Önceliği Projesi kapsamında 34 nokta pilot bölge olarak belirlendi. Şehrin belirli yerlerindeki 34 yaya geçidinde polis uygulama yapacak. Ayrıca yaya geçitlerine proje için hazırlanan logo levhası takılacak. Bu bölgelerdeki asfalt zemine de “Önce Yaya” yazılı logo konulacak. bu konuda kesinlikle taviz verilmeyecek. Sürücüler de bir süre için ikaz edilecek.”

“UZUN SÜRELİ PARKLAR İÇİN ÜCRET ARTTIRILACAK”

“Esnafın karşı çıktığı park yasağı uygulamasında da yenilikler yapılacak. Kapsam daha da genişletilecek. İzzet Baysal Caddesi’nin trafiğe açık kısmı ile büyük kökez arasındaki park yasağı Kızılay dükkanları önünde devam edecek. Kızılay dükkanları önünde uzun süreli parklar için park ücretleri artırılacak. Kısa süreli parklar için de çeşitli kriterler getirilecek.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.