VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA MANTARDAN ZEHİRLENME VAKALARI ARTTI!

13 Ekim 2014

Bolu’da mantar bereketi, zehirlenme vakalarında da artışa neden oldu. Yedikleri mantardan zehirlenen pek çok kişi ...

Bolu’da mantar bereketi, zehirlenme vakalarında da artışa neden oldu. Yedikleri mantardan zehirlenen pek çok kişi her gün acil servisleri doldurmaya başladı.

Bolu’da yağmurun ardından görülen mantar bereketi, hastaneleri de doldurmaya başladı. Mantar toplamak için dağlara akın eden vatandaşlar, zehirli mantarları ayıramayınca hastanelik oldular. Bir gün içersinde çok sayıda mantar zehirlenmesi vakası nedeniyle hastaneler dolup taşarken, asayiş raporlarına da mantar zehirlenmeleri yansıdı.

 Çıkınlar Mahallesi’nde gündüz toplandığı mantarları pişirip yiyen S.K., rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. Akşam yemeğinde yediği mantardan sonra şiddetli bir rahatsızlık yaşadığını söyleyen S.K., hastanede tedavi altına alındı.

Sağlık Mahallesi’nde de benzer şekilde bir zehirlenme vakası yaşandı. Topladıkları mantarları yedikten sonra mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giden D.Ö.’nün, yediği mantardan zehirlendiği anlaşıldı. D.Ö.’ye hastanede ilk müdahalesi gerçekleştirildi.

Kalıcı Konutlar Umutkent Mahallesi’nde ise mantar nedeniyle aynı aileden iki kişi mantardan zehirlendi. H.Ö. ve F.Ö.’nün yedikleri mantardan zehirlendikleri tespit edildikten sonra tedavi altına alındılar. Yetkililer ise bilinmeyen mantarları tüketmenin çok tehlikeli olduğunu ifade ederek, dağdan mantar toplayan vatandaşları uyarıyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.