VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEV FESTİVAL BAŞLIYOR!

25 Eylül 2014

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek olan Marka Şehir Bolu Uluslararası Köroğlu Festivali öncesi Bolu Belediye Başkan ...

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek olan Marka Şehir Bolu Uluslararası Köroğlu Festivali öncesi Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu basın toplantısı düzenledi. Davarcıoğlu; “Festivalin amacı Türk dünyası ile beraber, bilimsel gerçeklikler ışığında, dünyaya, barış ve yiğitlik mesajı vermektir” dedi.

Bolu, bu yıl 2’ncisi düzenlenecek Marka Şehir Bolu Uluslararası Köroğlu Festivaline hazır. 26 Eylül Cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek olan Marka Şehir Bolu ve İkinci Uluslararası Köroğlu Festivali, bir çok etkinlik, sempozyum ve konsere ev sahipliği yapacak. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu festival öncesi Bobes GYM Cafe & Bistro’da basın mensuplarına festivalle ilgili bilgi verdi.

Festivalin basın açıklaması özetle şöyle:

Davarcıoğlu; “Marka Şehir Bolu Uluslararası Köroğlu Festivali adını verdiğimiz festivalimizin ikincisi yarın başlayacak.Bolu’da Köroğlu simgesi altında tüm Türk Cumhuriyetlerinin katılımı ile dev bir buluşma yaşanacak. Üç gün sürecek festivalimizin dolu dolu geçmesi ve hem Bolu’nun hem de Köroğlu’nun tanıtımına katkıda bulunması için başta Sayın Başkanımız Alaaddin Yılmaz olmak üzere tüm belediye olarak çok emek sarf ettik.Bizim için önemli olan sıradan bir festival yapmak değil, dünyanın konuştuğu bir festival yapmak… Biliyoruz ki, Bolumuzun da Türk dünyasının ortak kahramanı Köroğlu’nun da dünyaca tanıtımına bu tür etkinlikler çok fayda sağlayacak.Bu yüzden tüm çalışmalarımızda bütüncül davranıyoruz. Bolu’nun turizm ve spor kenti hedefimize hızlı adımlarla yürürken, değerlerimizi atlamadan, tüm potansiyelimizi harekete geçirmek için hareket ediyoruz."

“Hedefimiz dünyaya, barış ve yiğitlik mesajı vermektir”

“Bolumuz, Sayın Başkanımızın dediği gibi sadece bizim için değil, yeryüzünün de bir hazinesi ve cenneti… Bu hazinenin bilgi ile desteklenen çalışmalarla, bilinirliğini artırmak, inanıyoruz ki; hem kültürümüze hem turizm hedeflerimize hem de bu değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasına hizmet edecek.Bu nedenlerle festivalimizi sadece ‘şenlik’ bazında düşünmedik hiçbir zaman… İstedik ki, Türk dünyası ile beraber, bilimsel gerçeklikler ışığında, dünyaya, barış ve yiğitlik mesajı verelim."

“Köroğlu gibi ortaklıklarımız, hepimiz için hem gurur kaynağıdır”

“Köroğlu tüm Türk dünyasının ortak değeri, ortak kahramanı, ortak destanı… Köroğlu öyle bir destan ki; Azerbaycan’dan Türkmenistan’a, Kırgızistan’dan Özbekistan’a, Kazakistan’a, Gürcistan’a Tacikistan’a, Bulgaristan’a kadar çok sayıda ülkede bir ortak dili oluşturuyor! Kimimiz Köroğlu deriz, kimimiz, Koroğlu, kimimiz, Guroğlu, kimimiz Göroğlu…Böyle büyük bir dünyanın ortaklıklarının çok fazla olması kadar normal bir şey olamaz ama Köroğlu gibi ortaklıklarımız, hepimiz için hem gurur kaynağıdır, hem de dayanışma kaynağı…”

“Türk dünyası ile yeniden bütünleşmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşayacağız”

"Hem kılıç vuran bir kahraman, hem de saz çalarak şiir koşan ince ruhlu bir aşığın birleşimidir Köroğlu! Hedefimiz bu büyük değerimizi dünya markası haline getirmek.Unesco’nun Türk Dünyası Dünya Belleği Unsurları Kayıtları listesinde yer alan Köroğlu’muzun bir kültür mirası olarak işlenmesini sağlamak için de Türk dünyası ile birlikte hareket ediyoruz. Amacımız, Köroğlu Festivali’ni hem Türkiye için hem de Türk dünyası için geleneksel hale getirmek ve çok uzun yıllar devam etmesini sağlamak. Köroğlu şemsiyesi altında bu festival kapsamında Türk dünyası ile yeniden bütünleşmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşayacağız. Aynı zamanda hem Bolu’nun hem Türk dünyasının değerlerini, hikayelerini, sanatını, sporunu hatırlayacağız.”

 

“Türk Cumhuriyetlerinden 500’ün üzerinde bir katılım olacak”

"Bu yıl da Festivalimizi dolu dolu bir programla ve büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Türk Cumhuriyetlerinden 500’ün üzerinde bir katılım var. Türkiye’nin dört bir yöresinden 500 gencimiz Bolu’da olacak. Bu yıl festivale tüm Türkiye’den ve Bolu’dan çok büyük bir katılım olacağına inanıyoruz.Festival 26 Eylül Cuma günü öğlen açılış konuşmaları, festival ateşinin yakılması ve yürüyüş korteji ile başlayacak. Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan, Kazakistan, Başkurdistan, Yakutistan, Ahıska Türkleri, Uygurlar, Kırım ve Kuzey Kıbrıs Türkleri halk oyunları gösterilerinin yer alacağı ilk gün çok önemli bir sergi açılışı da yapacağız. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Bolu Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Renklerin Ahengi’ isimli özel sergi, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde açılacak."

 

“Festivalin onur konuğu Türkan Şoray olacak”

"TÜRKSOY koleksiyonunda yer alan 2000’i aşkın tablodan seçilmiş 19 ülke ve 40 sanatçının yer aldığı sergide, Türk dünyasının özgün temalarını ve   ayrıca Köroğlu yayınlarının sergisini de aynı mekanda görebileceksiniz.Sinemamızın sultanı Türkan Şoray bu yıl festivalimizin onur konuğu. Türkan Hanımla keyifli bir söyleşimiz var…Birinci gün Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterisi, İran Karadeli Göklen Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve yerel sanatçıların konserleri de yer alacak.Gençlerimiz Liselerarası Köroğlu Konulu Kompozisyon Yarışması ile Köroğlu’nu anlattılar. Bu yarışmada ödül kazananlara ödüllerini vereceğiz. İkinci gün ayrıca Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğu ve Azerin konserlerini, İzzet Baysal Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ve Bolu Kaşık Ekibi gösterileri izleyecek.”

 

“Gökhan Türkmen ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Bayram Bilge Tokel, şarkılarıyla festivale renk katacak”

"Festivalin son günü Karacasu Bölgesi Hamam Çayırı mevkiinde Ankara Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü atlı gösterileri ve Türk Cumhuriyetleri’nden katılan ekiplerin halk oyunları gösterileri var. Buraya katılmak isteyen vatandaşlarımız için Sultan Hamamı Önünden ve Kent Meydanından araç kaldırılacak. Festival kapsamında Köroğlu Destanı anlatımları ve aşık karşılaşmaları gösterilerini değerli halkımızla buluşturacağız. Aşıklarımız hem Belediye Meydanında, hem Kent Meydanında hem de ilimizdeki cafe ve kahvehanelerde performanslarını sergileyecekler. Yerel sanatçılarımızın da unutmadık. Ramazan Çelik, Ömer Öztekin ve Taner Doğanöz’de konserleri ile festivalimizde yer alacaklar. Yine son gün, Türk dünyasının ve Türkiye’nin severek dinlediği iki büyük isim bizlerle olacak. Gökhan Türkmen ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Bayram Bilge Tokel, şarkılarıyla festivale renk katacak. Festivalimizin son gününde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı şehrimizi ve Festivali onurlandıracak. Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenecek, uluslararası sempozyumumuz ise festival boyunca devam edecek. İtalya, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran’dan akademisyen, fikir ve sanat insanlarının bir araya geleceği sempozyumda, Köroğlu kültürü, Bolu’nun turizm hedefi, şehircilik ve yatırım planları tartışılacak.Geçtiğimiz yıl Bolu’da yaşayan herkes Köroğlu Festivali ile bütünleşmişti. Bu yıl bu coşkunun daha da artacağına yürekten inanıyoruz." 

 

1 yorum yapılmış
  • Mustafa Öztürk
    24 Eylül 2014 • 11:00
    2.Köroğlu Festivali ni bir Mengenli olarak kutluyorum,başarılarınızın devamını dilerken,Ayrımız kayrımız nedirki de 2 Festivali ve Festival kalitesindeki Gerede panayırını nasıl olduda bir araya getirerek bir Skandal a imza attı kültür il müdürlüğümüz,Sn Valiliğimiz ve İdarecilerimiz.Saygı ve sevgi ile.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.