VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

POLİS'TEN ÖNEMLİ UYARI!

24 Eylül 2014

Bolu’da son zamanlarda artan “Telefon dolandırıcılığı” vakalarına ilişkin olarak Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ...

Bolu’da son zamanlarda artan “Telefon dolandırıcılığı” vakalarına ilişkin olarak Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara uyarı broşürü dağıtıldı.

 

Son günlerde ilimizde sıkça rastlanan dolandırıcılık vakalarına karşı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, belediye önünde ve İzzet Baysal Caddesinde “Dolandırıcılara Aldanmayın!” başlıklı broşürleri dağıttılar. Uyarı broşüründe “Kendilerini kamu görevlisi polis, asker, hakim, savcı vb. olarak tanıtıp sizden para veya cep telefonuna TL göndermenizi isteyen kişilere kesinlikle itibar etmeyin. Bu kişiler kesinlikle dolandırıcıdır” ibaresi yer aldı. Yine aynı şeklide “Cep telefonunuza ödül kazandınız şeklinde mesajlara aldanıp, para veya cep telefonuna TL göndermeyin. Bu tür mesajlara kesinlikle kanmayın” ibaresi yer aldı. Broşürde bir başka yer olan konu ise; “ATM’lerden para çekerken tanımadığınız kişilerin yardım taleplerini kabul etmeyin, şifrelerinizi kesinlikle vermeyin. Banka işlemleriniz sırasında banka gişe görevlileri dışında yardım etmek isteyenlere itibar etmeyin. Unutmayın ki; hiçbir banka e-mail, SMS yada Sosyal paylaşım siteleri üzerinden kimlik ve banka kart bilgilerinizi istemez. Bu gibi durumlarda en yakın Polis Merkezi’ne müracaat ediniz veya 155 Polis İmdat ihbar hattını arayınız.” uyarısında bulundu.   

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.