VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜNİVERSİTELİ BİGEM'İN DURUŞMASINDA ŞOK İFADELER!

18 Eylül 2014

Bolu’da 4 Haziran akşamı sokakta arkadaşlarıyla yürürken Ayşe K. (38) isimli kadın tarafından bıçaklanarak öldürülen ...

Bolu’da 4 Haziran akşamı sokakta arkadaşlarıyla yürürken Ayşe K. (38) isimli kadın tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversitesi öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu davası, Adli Tıp Kurumu raporlarının beklenmesi kararıyla 27 Kasım 2014 tarihine ertelendi. Mahkemede sanık Ayşe K.’nın MİT ve tecavüz iddiaları damga vurdu.

HABER: MURAT ÇELİK

 

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya hayatını kaybeden Bigem Çubukçuoğlu’nun babası Tarık Çubukçuoğlu, annesi Nilgün Çubukçuoğlu, ablası İrem Çubukçuoğlu, akrabaları ve tanıklar katıldı. Sanık Ayşe K. ise telekonferans yoluyla mahkeme heyetine savunma yaparken, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan ‘Behçet’ isimli bir kişinin tecavüze yeltendiğini ve kendisini şantajla tehdit ettiğini ileri sürdü. Evli ve 1 çocuk annesi olduğunu söyleyen sanık Ayşe K., aylık gelirinin ise 2 bin TL olduğunu belirtti. İlk ifadelerin okunmasından sonra savunma yapıp yapmayacağı sorulan Ayşe K., “Hatırlamıyorum. Çok pişmanım. Hastalığım ilerlemişti. Ne yaptığımı bilmiyorum” diyerek, Bigem Çubukçuoğlu’nu öldürdüğü için pişman olduğunu ifade etti. Sanık daha sonra da önceden verdiği ifadeleri de hatırlamadığını belirtti.

BABA MÜEBBET İSTEDİ

Mahkemede ifade veren Bigem Çubukçuoğlu’nun babası Tarık Çubukçuoğlu, “Bu kadın oraya canavarca duygularla gelmiş. Onu bir cani olarak görüyorum. Kan dökmeye gelmiş. Planlayarak bıçağını alıp gelmiş. Şikayetçiyim. Akli dengesi yerinde olmayan bir kadını nasıl vergi dairesinde halkla ilişkiler bölümünde çalıştırıyorlar? Ömür boyu müebbet hapsini istiyorum” dedi.

Öldürülen Bigem Çubukçuoğlu’nun ablası İrem Çubukçuoğlu da cinayeti Ayşe K.’nin işlediğini ifadelerinden anlayabileceklerini söyleyerek, “Sanığın doğru söylediğine inanmıyorum. Öldürmediyse neden pişman olduğunu söylüyor?” diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık ve müştekilerin ifadelerini dinledikten sonra olay sırasında Bigem Çubukçuoğlu’nun yanında bulunan üniversite arkadaşları Öznur Tekalan ve Büşra Yazgın’ı mahkeme salonuna çağırdı.

ARKADAŞLARI CİNAYETİ ANLATTI

Cinayetin işlendiği sırada Bigem Çubukçuoğlu’na saldıran Ayşe K.’nin bağırarak, “Yeter artık, beni çıldırttınız” dediğini söyleyen tanık Öznur Tekalan, “Üç kişiydik. Bigem, ben ve Büşra, bir şeyler yedik. Daha sonra yolun karşı bölümünde park halindeki arabamıza binmek için karşıya geçtik. Bu kadın da karşı kaldırımdan geliyordu. Bigem’in elinde telefonu vardı. Direkt Bigem’e saldırdı. ‘Yeter artık, beni çıldırttınız’ diye bağırdı. Bigem’e yumruk darbesi gibi vurduğunu gördüm. Ama elindekini görmedim. Sonra Bigem yere düştü” dedi. Olay sırasında Bigem’in yanında bulunan diğer üniversite arkadaşı Büşra Yazgın da sanığı bağırarak yanlarına geldiğini söyleyerek, “Biz karşıya geçtiğimizde yanımıza yaklaştı. Birden Bigem’e saldırdı. ‘Yeter artık, çıldırttınız beni’ diye bağırıyordu. Daha sonra elinde bir şeyle vurmaya başladığını gördüm. O da bıçakmış” diye konuştu.

“PEŞİNDEN KOŞTUM AMA..”

Bigem Çubukçuoğlu’nun yere yığılmasından sonra arkadaşlarının bağırmasını duyan ve yoldan geçen Mert Gözüaçık isimli tanık da kızların seslerini duyunca yardıma koştuğunu söyledi. Gözüaçık, “Marketten çıkmıştık. Nişanlımla eve gidiyorduk. Bağırma sesleri duyunca o yöne yöneldim. Karşımda gördüğüm sanık orada hiçbir şey olmamış gibi bekliyordu. Yerde yatan Bigem’e yardım ettik. O sırada ambulansı aradık. Ben daha sonra sanığı yakalamak için peşinden koştum. Ancak ara sokaklara ya da bir yere gizlenmiş olacak ki bulamadım” şeklinde ifade verdi.

SANIKTAN TECAVÜZ VE SANTAJ İDDİALARI

Mahkeme heyeti sanık Ayşe K.’ye son sözünü sordu. Telekonferans yoluyla duruşmaya katılan Bigem Çubukçuoğlu’nun katil zanlısı Ayşe K., “Çok pişmanım hakim bey. Bana ‘Behçet’ diye bir şahıs tecavüz etmeye kalkıştı. Kendisinin MİT görevlisi olduğunu söyledi. Görüntülerimi ve fotoğraflarımı yayarak beni herkese rezil edeceğini söyledi. Psikolojim bozuldu. Aklım karıştı. Ben kimseyi öldürmedim. Öldürdüysem de bilerek yapmadım. Çok pişmanım. Ben karıncayı bile incitemem. Ailem yıllardır benim tedavimle uğraşıyor. Bir an önce bu hastalıktan kurtulmak istiyorum” diyerek ağladı.

BABA KOLTUKTAN FIRLAYIP BAĞIRDI

Sanık Ayşe K.’nin ‘pişmanım’ diyerek ağladığı sırada ayağa kalkan Bigem Çubukçuoğlu’nun babası Tarık Çubukçuoğlu, “Öbür dünyada hesabını vereceksin. Cehennem çukurlarında yanacaksın” diyerek bağırdı. Acılı babayı yanındaki avukatı Coşkun Selen ve kızı İrem Çubukçuoğlu sakinleştirirken, salonda gözyaşları sel oldu. Fenalaşan baba salondan dışarı çıkarıldı. Sanık Ayşe K.'nin Adli Tıp Kurumu’ndan akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair raporun beklenmesi için duruşma 27 Kasım 2014 tarihine ertelendi.

DAHA ÖNCE DE BİRİNİ YARALAMIŞ

Üniversite öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu’nu bıçaklayarak öldüren Ayşe K.’nin, cinayeti işlemeden 7 ay önce Bolu’ya geldiği ve Bolu Vergi Dairesi’nde Halkla İlişkiler elemanı olarak göreve başladığı öğrenildi. Ayrıca, Ayşe K.’nin 2011 yılında da Düzce’de bir yaralama olayına karıştığı ve bin 500 TL ceza aldığı öğrenildi. Cinayetten sonra da oturduğu dairede karşı komşuları olan üniversite öğrencilerinin evine giderek bir süre sohbet ettiği, evden ayrılırken de gözaltına alındığı ortaya çıktı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Borazanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde 4 Haziran 2014 tarihinde yaşanmıştı. Yanındaki iki arkadaşıyla birlikte bir kafeteryada oturduktan sonra araçlarına binmeye hazırlanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu, yanlarına yaklaşan Ayşe K. isimli şizofreni hastası olduğu iddia edilen kadın tarafından boynundan bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan üç ay sonra ilk duruşma yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.