VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZİNCİRLİ EYLEME VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

11 Eylül 2014

Birkaç gündür Bolu’da ki huzurevlerinde kalmak için Vilayet önünde eylemler yapan Osman Kıraç isimli vatandaşla ...

Birkaç gündür Bolu’da ki huzurevlerinde kalmak için Vilayet önünde eylemler yapan Osman Kıraç isimli vatandaşla ilgili olarak Bolu Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

 Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 Birkaç gündür yazılı ve görsel medyada “Osman Kıraç isimli vatandaşın Bolu İlindeki huzurevine yerleşmek için eylem yaptığı” şeklinde haberler yer almaktadır.

 Söz konusu haberlerde adı geçen  Osman Kıraç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce  her türlü iş ve işlemleri takip edilen ve kendisine yardımcı olunmaya çalışılan bir vatandaşımızdır.

 2007 yılında Huzurevine yerleşmek için müracaat eden ve ekonomik durumu iyi olan Osman Kıraç önce 19 Haziran 2007 tarihinde İlimizde bulunan İzzet Baysal Çakmaklar Huzurevine  yerleştirilmiş, Huzurevindeki kurallara uymadığı ve kuruluşun huzur ortamını bozduğu için Sümer Mahallesinde bulunan İzzet Baysal Vakfı Huzurevine nakledilmiştir.

 Ancak adı geçen yaşlımız burada da kurallara uymamış ve diğer yaşlıları da rahatsız etmiştir. Bu nedenle Huzurevleri Yönetmeliğinin 77. Maddesi gereğince Disiplin Kurulu kararı ile kuruluş değişikliği yapılmasına karar verilmiş olup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca Aksaray A.Kadir Üçyıldız Huzurevine nakli uygun görülmüş ve Bolu’daki kuruluştan 16 Eylül 2009 tarihinde ilişiği kesilmiştir.

 Osman Kıraç, Aksaray A.Kadir Üçyıldız Huzurevinde kalmakta iken, Niğde İli Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezine gönderilmiş, buradan da yine yönetmelik gereğince disiplin kurallarını bozması nedeniyle Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine nakli yapılmıştır. Emekli maaşı almakta olan Osman Kıraç en son kaldığı Huzurevine de mevzuat gereği ödemesi gereken katkı payını bilinçli olarak ödememiştir.

 Çocukları kendisine bakmak istemesine rağmen çocuklarının yanında da kalmak istemeyen ve ısrarla Bolu İlindeki huzurevinde kalmak istediğini beyan eden adı geçen vatandaşın idari ve hukuki açıdan tekrar İlimizde bulunan huzurevlerine yerleştirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

 Bolu İli dışında başka bir huzurevine yerleştirilmesi için yardımcı olunacağı hususunda kendisine bir çok kez bilgiler verilen vatandaşımıza Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü uzmanlarınca psikolojik destek hususunda da  yardımcı olunmaktadır.

 Kamuoyunun bilgilerine sunulur. 11.09.2014

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.