VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖPEK SEVERLERİ İLGİLENDİREN HABER

9 Eylül 2014

Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak Köpek Eğitmenliği yapan Özkan Temur, TSK'da ki ...

Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak Köpek Eğitmenliği yapan Özkan Temur, TSK'da ki görevinden ayrıldıktan sonra da özel olarak köpek eğitimine devam ediyor.

Özellikle son yıllarda çok sayıda ailenin köpek edindiklerine dikkat çeken Özkan Temur köpek sahiplerine köpek eğitimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel olarak köpek eğitmenliği yapan Temur köpek eğitiminin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Köpek eğitiminde itaat eğitimi iki aşamadan oluşur; birincisi temel itaat eğitimi ,diğeri ise ileri itaat eğitimidir. Adından anlaşılacağı gibi temel itaat eğitimi eğitimin başlangıcıdır, nasıl temelinde bozuk olan bir bina en ufak deprem sarsıntılarında yıkılırsa köpeğiniz içinde temel itaat aynı derecede önemlidir.Temel itaati iyi almamış bir hayvan; İleri İtaat Eğitimi, Bodyguard ve Alan Koruma Eğitimlerinde başarı sağlayamaz ve aldığı eğitimleri sizin her istediğiniz zaman yerine getirmeyebilir. Sizin hayvan üstünde mutlak hakim olmanız için temel itaat eğitimini mutlak profesyonel bir eğitmenden alması gerekmektedir.Temel itaat eğitimini almış bir köpeğe ileri itaat ve bodyguard alan koruma eğitimi verilmesi daha kolay olacaktır.

Eğitim süreci hayvanın karakterine ve algılama yeteneğine göre değişmektedir bu yüzden her ırk için sabit bir eğitim süresi vermek son derece yanlıştır ama genel olarak temel itaat 4 ila 6 haftalık zaman birimde verilmektedir. İleri itaat eğitimini de temel itaat sonrası aynı şekilde 4 ile 6 haftalık zaman süreci içersinde mutlu sona ulaşılmaktadır.

Eğitimin son aşaması bodyguard ve alan koruma eğitimidir. Bu eğitim programı tek bir eğitim programı olarak kabul edilmekte , tek bir eğitim programı içerisinde bodyguard ve alan koruma eğitimi aynı anda verilmektedir bu eğitim programını her köpeğin alması beklenemez .Bu eğitim köpek ırkının karakteristik özellikleri ile ilgilidir bu bakımdan her ırka bodyguard eğitimi vermek doğru değildir. Karakteri uygun olmayan bir cinse bu eğitim verilse bile hiçbir zaman gerçek başarıya ulaşılmayacaktır. Bodyguard ve alan koruma eğitimi alacak köpeğin profesyonel bir eğitmen tarafından karakter testi uygulanmalı ve buna eğitmenin karar vermesi gerekmektedir." dedi.

Özkan Temur özellikle son dönemde köpek almak isteyen ailelerin dolandırıldığına dikkat çekerek, "Köpek sevgisi fazla olan bir toplumuz. Son dönemlerde özellikle internet üzerinden çok sayıda köpek satışı yapılmakta. Bize gelen bigilere göre aileler paralarına ödemelerine karşın ya köpekleri gelmiyor yada fotoğraflarını yayınladıkları köpekleri göndermiyorlar. Bunun için köpek almak isteyen vatandaşlarımız güvenilir olmayan yerlerden köpek almasınlar" dedi.

Köpek almak ve köpeğine eğitim vermek isteyenlerin kendisine 24 saat ulaşabileceklerini söyleyen Özkan Temur, "Köpek almak isteyen vatandaşlarımıza biz orjin ve secereli olarak istedikleri her cins köpeği temin ederiz. Şu an da çiftliğimizde orjinal ve secereli kurt köpeklerimiz mevcut. Eğitim konusunda da her cins ve ırk köpeğe eğitim veriyoruz. Bu konuda vatandaşlar bize 0 553 432 51 51 numaralı telefondan ulaşabilirler" şeklinde konuştu.

2 yorum yapılmış
  • hüseyin çelik
    8 Eylül 2014 • 11:00
    Köpek fiyatları nedir bu konuda yardımcı olursanız sevinirim İyi günler
  • Cevataslan
    27 Aralık 2019 • 08:49
    Köpeğimi eğitmek istiyorum kafkas cinsi 8 aylık
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.